Curriculum Vitae

Conf. Dr. Bran Simion a absolvit facultatea de Medicina Dentara din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie “Iuliu Hatieganu” din Cluj – Napoca in anul 1998, a absolvit facultatea de Medicina Generala din cadrul aceleiasi univeristati in anul 2003. Intre anii 2000 si 2005 s-a specializat in Chirurgie Maxilo-Faciala, cu numeroase stagii efectuate in Germania, Italia si Franta. Doctor in stiinte medicale din 2007 iar din 2013 pana in prezent, conferentiar la catedra de Implantologie si Chirurgie Cranio-Maxilo-Faciala.

Lecture

Lucrarea are drept scop prezentarea tehnicilor chirurgicale utilizate in tratamentul complex al anomaliilor dento-maxilare pentru o mai buna intelegere in randul medicilor ortodonti a ajutorului pe care aceste tehnici il pun la dispozitie. Beneficiile si limitarile trebuie bine intelese, in vederea unei colaborari eficiente si cu rezultate maxime pentru pacientul de chirurgie ortognatica.
Osteotomiile Le Fort I (1,2 sau 3 segmente), BSSO, SARPE,  Osteodistraction (median mandibular, ram ascendent sau corp mandibular), osteotomiile segmentare subapicale si corticotomiile sunt tehnici descrise amanuntit in lucrarea de fata.