Curriculum Vitae

2016-Membru fondator al Asociatiei romane de ortodontie linguala
2016- Vicepresedinte al Asociatiei romane de ortodontie linguala
2014- Membru activ DGLO ( Deutsche Gesellschaft für Kieferorthopädie)
2013-2016-Speaker la WSLO ( World society for lingual orthodontics) Seul, Coreea de sud, ESLO ( European society for lingual orthodontics) Atena, Grecia and DGLO ( Deutsche Gesellschaft für Kieferorthopädie) Heidelberg si München, Germania
2014 Cabinet privat in Krefeld, Germania
2010 Grant pentru studii doctorale in medicina dentara- POSDRU DocMed : Facultatea de medicina si farmacie Victor Babes Romania

Lecture

Tratamentul ortodontic la pacientul adult cu un aparat lingual fix complet individualizat.

Cerinţele estetice la vârsta adulta sunt mult mai ridicate decât la pacientul copil sau adolescent, de aceea ortodonţia linguală este o opţiune eficientă, modernă și estetică pentru tratamentul anomaliilor dentare la pacientul adult.
Prezentarea cuprinde un studiu clinic despre eficienţa tratamentului malocluziilor de clasa a doua la pacientul adult folosind un aparat ortodontic lingual complet individualizat în combinaţie cu aparatul Herbst. Aparatul Herbst este un dispozitiv fix care este folosit în tratamentul cazurilor de ocluzie distalizată. În comparaţie cu dispozitivele mobilizabile folosite în tratamentul cazurilor de clasa a doua, aparatul Herbst menţine mandibula permanent într-o poziţie mezializată, atât în timpul vorbirii, cât și în timpul deschiderii gurii, pe când aparatele mobilizabile poziţionează mandibula într-o poziţie anterioară doar în momentul închiderii acesteia. Aparatul ortodontic folosit în acest studiu este aparatul Incognito. Tehnica Incognito se bazează pe personalizarea atât a bracketilor, cit si a arcurilor folosite. Combinarea tratamentului ortodontic lingual cu un dispozitiv Herbst duce la rezultate stabile și rapide, fară a fi nevoie de complianta din partea pacientului. La pacientul adult observăm o compensare dento-alveolara a unei anomalii de clasa a doua dentare sau scheletale. La pacientul adolescent se poate vorbi despre repoziţionarea mandibulei într-o poziţie mezializată corectă.
Prezentarea cuprinde, de asemena, un studiu comparativ despre suprapunerea setupului digital iniţial și a scanurilor modelelor finale în tratamentul cu aparatura Incognito Lite. Aparatura Incognito Lite este varianta redusă a aparaturii Incognito, ea fiind folosită în principal pentru anomalii în zona frontală, în cazurile în care nu dorim să modificăm ocluzia pacienţilor. Pentru a verifica acuratetea rezultatului final in comparatie cu set-upul digital am realizat suprapunerea scanurilor modelelor finale cu setupul digital iniţial și am analizat rezultatele. Digitalizarea datelor permite o analiza eficienţa și o comunicare interdisciplinara rapidă.